Image description
Gasketelwet

Gasketelwet

De nieuwe gasketelwet.

Nieuwe regelgeving leidt tot hogere onderhoudstarieven.

Wat houdt dit precies in??

In bijna elke woning hangt een CV ketel. Deze zorgt voor een lekkere warme douche en houdt uw woning in de winter warm. Toch vallen er elk jaar verschillende slachtoffers door koolmonoxidevergiftiging. Om dit te voorkomen is de Gasketelwet per 1 oktober 2020 aangenomen.

Uiterlijk per 1 april 2023 (uitstel o.a. veroorzaakt door Corona) dient elk installatiebedrijf en elke monteur, welke werkt met gasverbrandingstoestellen, over een bewijs van Vakmanschap CO te beschikken. Alleen gecertificeerde bedrijven en monteurs met aantoonbaar vakmanschap, mogen werken met gasverbrandingstoestellen, zoals uw CV ketel.

Bij HaMu Totaalinstallateur zijn er veel CV ketels in onderhoud. Om u in de toekomst van dienst te kunnen zijn, hebben de monteurs van HaMu Totaalinstallateur een theoretisch en praktisch examen afgelegd. Hierdoor beschikken zij over aantoonbaar vakmanschap en kunnen zij een nieuwe CV ketel voor u monteren en onderhouden.

Voor het CV onderhoud verandert er wel het een en ander door de Gasketelwet. Zo dient de monteur alle kwaliteitsregistraties en metingen vast te leggen in een app. Ook van u als klant wordt verwacht dat u aanwezig bent bij het CV onderhoud. Na het onderhoud ondertekent u samen met de monteur het certificaat en worden de gegevens administratief juist verwerkt.

HaMu verwacht dat door deze nieuwe regelgeving, het gebruik van meetapparatuur en administratie in de app,  het onderhoud van de CV ketel langer duurt.  Een prijsstijging van het CV onderhoud is daardoor niet te voorkomen.

 

 

>
<